Google trekt voormalig Amazon-topman aan voor eigen smartphones

Thomas Haenen
4 oktober 2016, 11:48
2 min leestijd
Google trekt voormalig Amazon-topman aan voor eigen smartphones

David Foster, voorheen de ontwerper van Amazon’s Kindle-producten, gaat aan de slag voor Google. Hij zal een hoofd van Google’s hardwaredivisie worden.

Lees verder na de advertentie.

Google David Foster

Het is een nieuw teken dat Google de ontwikkeling van zijn eigen hardware steeds serieuzer neemt. Het bedrijf zette eerder dit jaar een nieuwe hardwaredivisie op die ervoor moest zorgen dat het bedrijf genoeg talent in huis had om zijn eigen producten te presenteren. Het hoofd van die divisie is Rick Osterloh, voorheen de baas bij Motorola.

google pixel

Nu wordt die divisie nog sterker gemaakt met het aantrekken van David Foster. Hij wordt de vice president van de divisie, zo claimt The Information van betrouwbare bronnen te hebben gehoord. Officieel moet het bedrijf nog bevestigen dat Google David Foster aangenomen heeft.

Foster werkte hiervoor bij Amazon. Hij was betrokken bij verschillende hardware-producten van dat bedrijf, waaronder de Kindle. Enkele jaren geleden was Amazon nog vooral bekend als een webwinkel, maar met de productie van de Kindle tablets en e-readers heeft het bedrijf inmiddels aardig succes met eigen hardware. Ook de Amazon Echo, de stemgestuurde speaker van het bedrijf, zou deels door Foster ontwikkeld zijn.

Naast Amazon heeft Foster nog meer ervaring op het gebied van Amazon. Zo werkte hij tussen 2005 en 2011 bij Microsoft, waar hij medeverantwoordelijk was voor de Zune HD mediaspeler en Windows Phone. Van 1998 tot 2004 werkte hij bij Apple aan de Power Mac G4 en G5 en verschillende andere producten. Inmiddels lijkt hij dus zowat alle grote techbedrijven gehad te hebben.

Meer hardware van Google

Google heeft inmiddels al verschillende eigen consumentenproducten op het gebied van hardware. Zo heeft het bedrijf een aardig succes met de Chromecast, waarvan miljoenen exemplaren zijn verkocht. De Nexus Player, een mediaspeler met Android TV, is daarentegen een minder groot succes gebleken. Op een evenement vanavond zal het bedrijf verschillende nieuwe eigen producten presenteren, waaronder de Google Pixel smartphone, een virtual reality-headset en een Chromecast Ultra met 4K-ondersteuning.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu