De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Deze games worden gemaakt voor Google Daydream

Erwin Vogelaar
2 juni 2016, 21:02
2 min leestijd
Deze games worden gemaakt voor Google Daydream

Googles nieuwe VR-platform Daydream is een stuk geavanceerder dan Google Cardboard. Daarom zijn er ook een hoop mogelijkheden voor games. Je kunt alvast naar deze titels uitkijken.

Lees verder na de advertentie.

Google Daydream games

Hoewel onze huidige toestellen waarschijnlijk niet eens met Google Daydream overweg  kunnen, kijken we toch uit naar wat Google gaat doen met virtual reality. Een van de dingen waar we nu al naar uitkijken is het spelen van games met Daydream, omdat er veel meer mogelijk is dan Cardboard. Niet alleen kunnen de games een stuk mooier zijn, maar ook wordt er een controller gemaakt voor de besturing. Daar is veel mee mogelijk, zoals de volgende games.

Playground

Playground is een launchtitel van Google zelf. In onderstaande video is duidelijk te zien dat het hier om een serie aan minigames gaat, die bestuurd worden met de nieuwe controller. Je moet vissen vangen, pannenkoeken bakken en meer. Sowieso leuk om de mogelijkheden van Daydream mee te proberen.

Dungeon

Hoewel Dungeon nog maar een demo is van hoe Unreal Engine 4 op Daydream werkt, ziet het er nu ook al leuk uit. Het is een rpg  waarin je door donkere kerkers loopt waar je een hoop vijanden tegenkomt. In de video zie je duidelijk dat de controller hiervoor gebruikt wordt.

EVE: Gunjack Next

Onder andere gemaakt met de Unreal Engine 4 is EVE: Gunjack Next, een spin-off van de populaire ruimtesim voor de pc. De game is beschikbaar voor Gear VR, waar het goed ontvangen wordt. Gunjack Next komt naar Daydream. We zijn erg benieuwd naar de nieuwe mogelijkheden in combinatie met de controller. Voor een impressie van de game, kun je de video van de eerste Gunjack hier bekijken:

Andere games

Andere games die uit gaan komen bestaan uit een Need for Speed-game, de raceserie van Electronic Arts. Need for Speed: No Limits is de Daydream-versie van de Android-game. Daarnaast zijn het vooral titels die al voor Gear VR zijn verschenen, zoals Daydream Blue en Wonderglade. Uiteraard komen er nog meer games naar het virtual reality-platform, maar deze zijn nu al bekend. In ieder geval belooft gaming op Daydream erg spannend te worden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's