De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Google stopt met verkoop Daydream View-headset

Colin Baak
16 oktober 2019, 10:39
2 min leestijd
Google stopt met verkoop Daydream View-headset

Google laat weten dat het beoogde succes van het Daydream-platform niet zo groot was als ze hoopten. Het bedrijf is daarom gestopt met het aanbieden van de View-headset. De ondersteuning voor het platform stopt echter niet.

Lees verder na de advertentie.

Google gestopt met Daydream View-headset

In 2016 werd Google Daydream gepresenteerd, een platform voor virtual reality-apps en games. Een Android-toestel kon worden gebruikt als beeldscherm, door deze in de speciale Daydream View-headset te stoppen.

Het Daydream-platform werd opengesteld voor andere fabrikanten, zodat zij er ook mee aan de slag konden. Google laat nu weten aan VentureBeat dat ze gaan stoppen met de speciale headset. De ondersteuning voor het platform stopt echter niet. Zo blijft de winkel, waarin je apps en games kunt downloaden, beschikbaar. Over nieuwe plannen qua virtual reality laat Google echter niks los.

Google Daydream View-headset

“Niet zo breed opgepakt als we hadden gehoopt”

In een uitgebracht statement noemt Google dat ze veel potentie zagen in virtual reality. In de praktijk vonden mensen het niet fijn om hun toestel in de View-headset te stoppen. Zo konden ze immers hun toestel niet meer gebruiken gedurende de dag.

Volgens Google werd het Daydream-platform niet zo breed opgepakt als ze hadden gehoopt. Het gebruik van de headset werd steeds minder en zodoende zijn ze tot deze keuze gekomen. In het statement werd verder genoemd dat Google veel gaat investeren in augmented reality. Hierbij kun je denken aan toepassingen als Google Lens, navigeren in Google Maps of het gebruik van augmented reality in de zoekfunctie.

Begin mei van dit jaar liet Google al weten dat de ontwikkeling van Daydream op een lager pitje stond. Wat vind jij van deze keuze? Heb jij zelf een Daydream View-headset (gehad) en moet Google zich volgens jou inderdaad volledig richting op augmented reality? Laat het weten in de reacties hieronder!

Meer over Google Daydream lees je hier

Bron: VentureBeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu