Testvideo toont de ‘multiplayer’ van Google Daydream VR

Lars Paymans
8 juni 2016, 9:04
1 min leestijd
Testvideo toont de ‘multiplayer’ van Google Daydream VR

Google gaat grote stappen zetten op het gebied van virtual reality met Daydream, en daar hoort ook een gedeelde VR-ervaring bij. Een video laat nu zien hoe je met meerdere mensen in dezelfde virtuele omgeving rondloopt in Google Daydream-multiplayer.

Lees verder na de advertentie.

Google Daydream multiplayer in beeld gebracht

In een blogpost van het Google Daydream-team krijgen we te zien hoe er geëxperimenteerd wordt met `multiplayer` in virtual reality. Het sociale aspect van virtual reality wordt tot nu toe namelijk nauwelijks benoemd, terwijl het een enorm belangrijke rol kan gaan spelen in de nabije toekomst.

Daydream Labs: Bowling

Het probleem waar Google hierbij tegenaan loopt is om een ander persoon geloofwaardig in beeld te brengen. Een 3D-render van iemand zijn gezicht op een digitaal lijf plaatsen zou er gek uitzien, en is enorm moeilijk om goed te laten werken. Een stilstaande avatar zou ook gek zijn, dus speelt Google nu met een ander idee.

Bolle oogjes op zwevende headsets

Zoals je in het filmpje kunt zien, worden verschillende Daydream spelers met grote bolle oogjes weergegeven, die op de headset geplakt lijken te zijn. Andere details zoals petjes en verschillende headsets maken het mogelijk om deze figuurtjes te onderscheiden.

Daydream Labs: Puzzle

De ogen op de virtuele headsets kijken de kant op waar de drager ook naar kijkt, zodat anderen ook weten waar iemand zich op focust. Een hoogteverschil laat meteen zien hoe lang iemand is die de Daydream-headset op heeft. Zo wordt een potje virtueel bowlen met iemand die aan de andere kant van de wereld zit ineens een stuk persoonlijker.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu