Google demonstreert Android 2.0 Donut: handschrift, universeel zoeken, vertaalfunctie

google android 2.0 donutNog voordat de Cupcake-update goed en wel is uitgerold (in de VS kwam ‘ie wat later dan verwacht) maakt Google ons alweer lekker met nieuwe functies voor Android 2.0 (Donut). Tijdens de conferentie Google I/O liet Google alvast een voorproefje zien van de vernieuwingen. Een paar opvallende zaken zullen we hier bespreken. Ten eerste de nieuwe, universele zoekfunctie Android Search. Daarmee kun je online zoeken én content op je telefoon doorzoeken zoals contactpersonen, muziek en agenda. Donut krijgt ook spraakfuncties dankzij een text-to-speech API. En er komt ondersteuning voor handschrift: door een letter op het touchscreen te tekenen spring je automatisch naar de juiste sectie.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Tijdens Google I/O werd gedemonstreerd hoe je door het tekenen van de letter E snel in een muziekapplicatie kunt bladeren naar artiesten met de letter E. Een ander voorbeeld: als je in het adresboek zit en je schrijft een S op het scherm, dan ga je meteen naar personen met een achternaam die met de letter S begint. Nog een andere ontdekking: Google Translate. Met de vertaalfunctie kun je net als op de website woorden en complete zinnen vertalen van de ene naar de andere taal.

Alle functies zijn te zien in onderstaande video (vanaf minuut 3:00):

Via: Engadget

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.