Google-app op je homescreen krijgt advertenties: zo ziet het eruit

Michel van 't Klaphek
15 mei 2019, 8:59
2 min leestijd
Google-app op je homescreen krijgt advertenties: zo ziet het eruit

Ze doken de afgelopen maanden al op bij sommige mensen, maar Google heeft het nieuws nu officieel gemaakt. Google Discover, het overzicht dat je te zien krijgt wanneer je naar rechts veegt vanaf je thuisscherm, krijgt advertenties.

Lees verder na de advertentie.

Google Discover-advertenties komen eraan

De zoekmachinegigant kondigde het nieuws aan op Google Marketing, een evenement net als Google I/O, maar dan gevuld met nieuws over reclame. De advertenties verschijnen niet alleen in Discovery, maar ook op YouTube en in het reclamevak van Gmail ga je ze tegenkomen.

Je komt bij Google Discover door vanaf je thuisscherm naar rechts te vegen. Het overzicht is onder meer gevuld met artikelen op basis van jouw interesses. Binnenkort komen hier dus ook reclames tussen te staan.

Google Discover Advertenties 2

De advertenties verschillen echter in een paar opzichten van de normale reclames die je op de zoekmachine tegenkomt. Het bedrijf gebruikt namelijk geen producten waar je eerder op hebt gezocht, maar probeert je te verrassen met nieuwe spullen.

Dit zit zo. Wie nu Googelt op “bruine herenschoenen” krijgt in de weken erna advertenties van bruine schoenen in allerlei soorten en uitvoeringen te zien, in de hoop je zo over de streep te trekken.

Nieuwe spullen ontdekken

De nieuwe Discover Ads laten je juist nieuwe producten ontdekken. De advertenties tonen spullen waar mensen die op jou lijken – qua leeftijd, geslacht, nationaliteit en woonplaats – veel naar zoeken. Adverteerders kunnen zo nog doelgerichter grote groepen mensen aanspreken.

Google zegt hiervoor te hebben gekozen omdat gebruikers van het verrassingseffect houden. Afgelopen maanden werden de Discover-advertenties al getest onder een select groepje. “Uit onderzoek blijkt dat 76 procent van onze Discover-gebruikers het leuk vindt om zo nu en dan nieuwe producten voorgeschoteld te krijgen.”

“Vervolgens zoekt 85 procent van deze mensen binnen 24 uur na het zien van de advertentie naar aanvullende informatie, door bijvoorbeeld reviews te lezen”, aldus het persbericht van Google. De Discover-advertenties komen “later dit jaar” uit, maar een specifieke datum is nog niet bekend.

Reclames op je Android

Eerder werd al bekend dat ook de Google Assistent reclames krijgt. Wanneer je minder persoonlijke advertenties wil zien is het verstandig om je locatiegeschiedenis automatisch te verwijderen.

Lees meer over Google

Bron: Google-blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu