De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google voegt handige dicteerfunctie toe aan Google Docs

Redactie
3 september 2015, 15:23
1 min leestijd
Google voegt handige dicteerfunctie toe aan Google Docs

Google heeft enkele veranderingen doorgevoerd in Docs, de  gratis online tekstverwerker die samenwerkt met Google Drive. De meest opvallende nieuwe feature  is ‘Voice typing’  waarmee  je teksten kunt  dicteren met de microfoon van je pc of laptop.

Lees verder na de advertentie.

Google Docs dicteren

De optie wordt voor het eerst geïntroduceerd in Google Docs en is vooralsnog alleen beschikbaar in  de webversie. Om de functie te gebruiken ga je naar een Google Drive-document, vervolgens naar ‘Extra > Spraakgestuurd typen’ en druk je op de microfoon die links in beeld verschijnt. Het dicteren werkt voor 40 verschillende talen, waaronder het Nederlands, maar alleen voor documenten en niet voor spreadsheets of presentaties.

Het prettige aan de  nieuwe functie is dat je langere berichten kunt uitwerken of delen, zonder uren te hoeven typen. De spraakherkenning werkt goed, al is hij alleen nog beschikbaar voor de normale Google Docs-gebruiker en niet voor Google Docs for work.

Gebruiksgemak

Dat is echter niet de enige functie die Google heeft toegevoegd aan Google Docs. Zowel de Android- als webversie zijn voorzien van de knop ‘Onderzoeken’, ‘Verkennen’ en ‘Zie nieuwe wijzigingen’. Met de eerste importeer je heel gemakkelijk quotes, feitjes en plaatjes uit je Google-zoektocht naar Docs zonder de app te hoeven verlaten.

De tweede helpt je bij het visualiseren, samenvatten en interpreteren van ingevoerde data in Google Spreadsheets. Zo maakt de functie onder meer automatisch een selectie van grafieken om je data te duiden. Tot slot helpt ‘Zie nieuwe wijzigingen’ je bij het bekijken van wijzigingen in je documenten gemaakt door andere. Al met al maken ook deze wijzigingen Google Docs weer een stuk gebruikersvriendelijker.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu