Google Docs krijgt opslag voor foto’s, video’s en muziek

google mobileGoogle heeft vandaag aangekondigd dat ze Google Docs fors gaan uitbreiden. De dienst wordt opengesteld voor bijna alle gangbare bestandsformaten, inclusief foto’s, films, muziek en ZIP-bestanden. Ook wordt de opslagruimte fors uitgebreid: in plaats van 500 kB voor Microsoft Word-documenten en 10 MB voor PowerPoint-presentaties kunnen de bestanden voortaan 250MB groot zijn.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Er is nog steeds een onderscheid tussen Google Doc-bestanden (de tekstbestanden en spreadsheets die je inleest en kunt bewerken) en andere bestanden: voor die laatste groep heb je 1GB tot je beschikking. Eventueel kun je opschalen: 25 dollarcent per gigabyte per jaar.

Zakelijke gebruiker zijn iets duurder uit: zij betalen $3,50 per gigabyte per jaar, maar dan krijg je er wel klantenservice en betere voorwaarden bij (die na te lezen zijn in de service license agreement). Het valt nog te bezien in hoeverre de nieuwe bestandsformaten goed op Android-toestellen bruikbaar zijn; voor ZIP-bestanden is er een heel andere uitdaging, maar voor muziek en foto’s zou Google Docs een mooie aanvulling kunnen zijn op Android-apps waarmee je deze content vanaf je toestel kunt raadplegen.

Zelf testen lukte nog niet, omdat Google de nieuwe opslagmogelijkheden pas de komende weken gaat uitrollen. Er is inmiddels ook discussie of dit nu de GDrive is (online opslagruimte van Google), waar al zo lang over wordt gespeculeerd.

Meer info: Google Blog

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.