Google Docs krijgt opslag voor foto’s, video’s en muziek

Redactie
12 januari 2010, 20:38
1 min leestijd
Google Docs krijgt opslag voor foto’s, video’s en muziek
google mobile

Google heeft vandaag aangekondigd dat ze Google Docs fors gaan uitbreiden. De dienst wordt opengesteld voor bijna alle gangbare bestandsformaten, inclusief foto’s, films, muziek en ZIP-bestanden. Ook wordt de opslagruimte fors uitgebreid: in plaats van 500 kB voor Microsoft Word-documenten en 10 MB voor PowerPoint-presentaties kunnen de bestanden voortaan 250MB groot zijn.

Er is nog steeds een onderscheid tussen Google Doc-bestanden (de tekstbestanden en spreadsheets die je inleest en kunt bewerken) en andere bestanden: voor die laatste groep heb je 1GB tot je beschikking. Eventueel kun je opschalen: 25 dollarcent per gigabyte per jaar.

Lees verder na de advertentie.

Zakelijke gebruiker zijn iets duurder uit: zij betalen $3,50 per gigabyte per jaar, maar dan krijg je er wel klantenservice en betere voorwaarden bij (die na te lezen zijn in de service license agreement). Het valt nog te bezien in hoeverre de nieuwe bestandsformaten goed op Android-toestellen bruikbaar zijn; voor ZIP-bestanden is er een heel andere uitdaging, maar voor muziek en foto’s zou Google Docs een mooie aanvulling kunnen zijn op Android-apps waarmee je deze content vanaf je toestel kunt raadplegen.

Zelf testen lukte nog niet, omdat Google de nieuwe opslagmogelijkheden pas de komende weken gaat uitrollen. Er is inmiddels ook discussie of dit nu de GDrive is (online opslagruimte van Google), waar al zo lang over wordt gespeculeerd.

Meer info: Google Blog

Categorie: Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's