De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Docs laat je binnenkort Microsoft Office-bestanden bewerken

Wouter Nijsen
15 april 2019, 11:28
1 min leestijd
Google Docs laat je binnenkort Microsoft Office-bestanden bewerken

Het wordt binnenkort mogelijk om Microsoft Office-bestanden makkelijker te bewerken in Google Docs. Hierdoor kun je bestanden uit Word, Excel en PowerPoint direct aanpassen in Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties.

Google Docs Microsoft Office-ondersteuning

Het aanpassen van Microsoft Office-bestanden in Google Docs was tot nu toe nogal een gedoe. Hoewel je bestanden uit het officepakket van Microsoft wel kon bekijken, moesten ze eerst naar het formaat van Google worden overgezet voordat je kon bewerken. Daarnaast moest het bestand weer in een geschikt Microsoft Office-formaat worden opgeslagen om dit met anderen te kunnen delen.

google docs microsoft office

Daar komt nu verandering in, omdat Google officiële ondersteuning voor Microsoft Office-bestanden aan Docs gaat toevoegen. Dat betekent dat je bestanden uit Word, Excel en PowerPoint zonder problemen in Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties kunt openen, bewerken, opslaan en delen. Google meldt in een blog dat Documenten straks overweg kan met het .doc-, .docx- en .dot-bestandsformaat. Voor Spreadsheets is dit .xls, .xlsx, .xlsm en .xlt, en Google Presenteert gaat het .ppt-, .pptx-, .pps- en .pot-bestandsformaat ondersteunen.

Zakelijke gebruikers van Google Docs (G Suite) kunnen binnenkort als eerste Microsoft Office-bestanden bewerken, waarna de functies ook naar alle andere gebruikers worden uitgerold. Zodra de feature beschikbaar is, wordt deze automatisch ingeschakeld.

Als de ‘officiële’ ondersteuning voor Microsoft Office-bestanden in Google Docs beschikbaar is, lees je dat natuurlijk op Android Planet. Volg ons via de nieuwsbrief of download de Android Planet-app om het nieuws in de gaten te houden! Tot die tijd kun je ook ons overzicht met de beste functies van Google Documenten op Android checken.

Het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu