Google doet niet mee aan nieuw ratingsysteem voor apps
Redactie

esrb-ratingsDe Amerikaanse CTIA heeft een nieuw ratingsysteem voor apps aangekondigd. Met het systeem kunnen ouders precies zien of een bepaalde app geschikt is voor kinderen en of er geen seks, geweld of drugs in voorkomen. Twee bekende bedrijven doen echter niet mee aan het nieuwe ratingsysteem: Google en Apple. Volgens een woordvoerder van Google is er veel moeite gestoken in het huidige ratingsysteem van de Android Market. Het bedrijf denkt dat het beter is voor consumenten en ontwikkelaars om het eigen systeem te handhaven, aldus woordvoerder Christopher Katsaros van Google.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Het plan is om een indeling in 5 categorieën te gaan gebruiken, van ‘Alle leeftijden’ tot ‘Alleen volwassenen’. Daarbij wordt gekeken naar grof taalgebruik, seks, drugs, geweld en andere kindonvriendelijke zaken. De CTIA vindt het nodig omdat mobiele apps een steeds grotere bron van vermaak worden. Ouders kunnen beter in de gaten houden of hun kinderen ongewenste apps gebruiken. Door het afhaken van Apple en Google loopt de organisatie de twee grootste app stores wereldwijd mis. Apple heeft 500.000 apps en in de Android Market zijn meer dan 300.000 apps te vinden. Toch hebben de betrokken organisaties het kijkwijzerachtige systeem gewoon aangekondigd. Er doen wel zes kleinere app stores aan mee.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.