Google doneert 17.000 Nexus-tablets om orkaanslachtoffers te helpen

Google doneert 17.000 Nexus-tabletsGoogle doneert 17.000 Nexus-tablets aan de slachtoffers van orkaan Sandy die één jaar geleden de stad New York teisterde en op zijn kop zette. Met de 17.000 exemplaren van de Nexus 7 hoopt Google dat de technologie van de tablet slachtoffers op verschillende manieren kan helpen. Zo kunnen zij met de Nexus 7 taalles nemen, trainingen volgen en natuurlijk videochatten met hun familie. De totale kosten van de 17.000 Nexus 7-tablets bedragen 2,7 miljoen dollar.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De tablets komen beschikbaar via centrale locaties, waaronder bibliotheken, seniorencentra en buurthuizen. In de biliotheken worden de tablets gebruikt voor trainingen en als e-readers, senioren krijgen informatie en uitleg over videochatten met hun familie en in buurthuizen worden de tablets gebruikt om jongeren aan het werk te krijgen en hun technologiekennis te verrijken.

“Privédonaties zoals die van Google zijn enorm belangrijk bij het helpen van lokale gemeenschappen tijdens het huidige herstel van orkaan Sandy. We bedanken Google voor zijn steun”, aldus de gouverneur van New York. “De hulp van Google kan voor veel inwoners, die nog steeds aan de opbouw van hun leven werken, een groot verschil maken.

→ Lees ook onze Nexus 7 (2013) review.

Lees meer over de Nexus 7

via

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.