De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Drive laat je nu presentaties naar Chromecast streamen

Redactie
30 april 2014, 7:53
1 min leestijd
Google Drive laat je nu presentaties naar Chromecast streamen
Google Drive Chromecast

De webversie van Google Drive heeft een update gekregen waardoor het mogelijk wordt om presentaties vanuit de browser naar de Chromecast te streamen. De Google Drive Chromecast-ondersteuning was al langer in de webversie aanwezig, maar kon enkel door een kleine groep testers worden gezien. Nu heeft de internetgigant voor iedereen de functie uitgerold.

Lees verder na de advertentie.

Google Drive Chromecast

googledrivecc

Als je voortaan een presentatie opent via de webversie van Gogoel Drive, kun je bij de knop presenteren op het pijltje omlaag drukken. Daar zie je enkele opties staan, waaronder ‘presenteer op een ander apparaat’. Als de Chromecast met hetzelfde netwerk is verbonden als de Chromecast, wordt hier voortaan automatisch de Chromecast getoond.

Als je de hdmi-stick van Google selecteert, wordt de presentatie op de tv getoond. Je browser op je pc of laptop fungeert vervolgens als afstandsbediening om door de slides te bladeren.

Over de Chromecast

Chromecast Nederland

De Chromecast is één van de tofste gadgets van dit moment. Hij maakt elke tv slim door een wifi-verbinding aan de tv toe te voegen. Vervolgens kun je met verschillende apps content naar de Chromecast streamen. AndroidPlanet heeft de beste Chromecast apps voor je op een rijtje gezet. Check ze snel! Een Chromecast kopen is al mogelijk vanaf 35 euro.

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2014
Google Chromecast 2014

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu