Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google Drive gespot tijdens Google-presentatie

Redactie
25 september 2011, 15:35
1 min leestijd
Google Drive gespot tijdens Google-presentatie

Tijdens een presentatie van Google zijn aanwijzingen gevonden waaruit blijkt dat de zoekgigant Google Drive aan het testen is. Dit is een virtuele harde schijf van Google waar je online bestanden kunt opslaan. Kennelijk zal Google het bestaande Google Docs gaan hernoemen naar Google Drive en meer nadruk gaan leggen op het online opslaan van bestanden. Deze functionaliteit is nu al enige tijd beschikbaar in Google Docs, maar wordt nog niet op grote schaal gebruikt.

Sinds 2007 is Google al aan het experimenteren zijn met ‘GDrive’ maar tot nu toe is het nog niet echt van de grond gekomen. Nu zou de dienst klaar zijn voor introductie aan het grote publiek. De opslagdienst zal onder andere folders ondersteunen en betere beheermogelijkheden hebben dan nu in Google Docs. Naast een virtuele harde schijf zou Google ook meteen desktop-apps en mobiele apps willen uitrollen zodat je Google Drive automatisch kunt synchroniseren met al je apparaten.

Lees verder na de advertentie.

Google Drive zou gaan concurreren met diensten als Dropbox, Box.net en SugarSync. Het aantal gebruikers van deze diensten groeit hard en de vraag naar deze functionaliteit neemt toe. Zo gaat Apple binnenkort iCloud aanbieden en heeft HTC een deal met Dropbox gesloten om de dienst standaard aan te bieden op haar nieuwe telefoons. Het lijkt zeer waarschijnlijk dat Google Drive standaard onderdeel uit gaat maken van Android, en een van de nieuwe features wordt van Ice Cream Sandwich dat binnenkort uitkomt.

Google Drive
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu