De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Google neemt Dropcam over, wil je huis gaan beveiligen’

Gijs Ettes
27 mei 2014, 9:01
1 min leestijd
‘Google neemt Dropcam over, wil je huis gaan beveiligen’
google dropcam

De Google-tak die eerder domotica-bedrijf Nest onder zijn hoede nam, heeft plannen om uit te breiden naar de markt van  huisbeveiliging. Om die plannen te versnellen, zou Google een overname van Dropcam, een startup die beveiligingscamera’s met wifi ontwikkeld, overwegen. Dropcam kan via de cloud camerabeelden streamen, die gebruikers vervolgens via een webinterface of app kunnen bekijken om thuis een oogje in het zeil te houden.

Het is echter allerminst zeker dat Google Dropcam gaat overnemen. Over eventuele onderhandelingen en bedragen is dan immers nog  niets bekend. Afgelopen februari nam Google Nest over voor 3,2 miljard dollar, omgerekend zo’n 2,35 miljard euro. Nest is een vergelijkbare startup die op internet aangesloten thermostaten en rookmelders maakt.

Lees verder na de advertentie.

De geruchten omtrent een overname van Dropcam door Google komen kort na de berichten dat Apple bezig zou zijn met een nieuw ‘smart home’-softwareplatform dat een iPhone verandert in een afstandsbediening voor het huis. Het bedrijf uit Cupertino zou het mogelijk willen maken om met de iPhone apparatuur in je huis te regelen, zoals licht, beveiligingssystemen en huishoudelijke apparaten.

Samsung heeft al een dergelijk platform genaamd Smart Living, waarbij mobiele apparaten met elkaar en huishoudelijke apparatuur kunnen praten. Hierbij kun je denken aan meldingen die je ontvangt wanneer je wasmachine klaar is en je je kleding kunt gaan ophangen.

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu