Google toont hoe druk het is bij bedrijven

Redactie
29 juli 2015, 15:44
1 min leestijd
Google toont hoe druk het is bij bedrijven

Google heeft een nieuwe feature gelanceerd waarmee  gebruikers kunnen zien wanneer het druk is bij specifieke bedrijven.  Volgens de zoekgigant kun je de informatie van “miljoenen plekken en bedrijven ter wereld” bekijken.

Lees verder na de advertentie.

De functie werd bekendgemaakt via Google+. Wanneer je naar een locatie zoekt en erop drukt, zie je onder de algemene informatie als locatie, openingstijden en het telefoonnummer een staafdiagram die laat zien hoe druk het bij een bedrijf is. Je kunt erdoorheen bladeren om van dagen te veranderen, en op die manier per uur de drukte te zien.

Google druktemeter voor bedrijven

coffee2

Google verzamelt de gegevens op basis van de gps-locatie van smartphones. Dat gaat geheel anoniem, maar biedt wel een handig inkijkje in de momenten wanneer het bij een bedrijf druk is.  De informatie gebruikt Google bijvoorbeeld al om verkeerspatronen te ontdekken of te zien waar knelpunten zijn, die vervolgens aan de data van Google Maps worden toegevoegd.

De Google druktemeter wordt de komende dagen uitgerold in de officiële Google-app. Zo weet je bijvoorbeeld precies wanneer je het beste naar de supermarkt of een museum kunt gaan. Vooralsnog is de functie alleen in het Engels beschikbaar, maar het is aannemelijk dat de optie ook naar Nederland en België komt.

Laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu