Google voegt binnenkort audiogesprekken toe aan Duo

Wouter Nijsen
18 augustus 2016, 9:03
1 min leestijd
Google voegt binnenkort audiogesprekken toe aan Duo

Sinds deze week kunnen we aan de slag met Duo, een nieuwe Google-app die videobellen enorm simpel maakt. Nu is duidelijk dat de applicatie ook een functie krijgt waarmee je normaal kunt bellen.

Lees verder na de advertentie.

Duo audiogesprekken

Amit Fulay, een Google-medewerker, heeft namelijk op Google+ laten weten dat er binnenkort ook een functie komt waarmee gebruikers ‘normaal’ met elkaar kunnen bellen, waarbij je dus alleen audio hoort. Fulay zegt helaas niet wanneer we de belfunctie kunnen verwachten.

Het toevoegen van spraakoproepen aan Duo is best logisch, aangezien Hangouts – dat nu op de zakelijke markt wordt gericht – ook over een dergelijke functie beschikt. Bovendien is de belfunctie handig wanneer je een kleine databundel hebt, of als je mobiele internetverbinding te wensen overlaat, en je hierdoor niet kunt videobellen.

Google bracht Duo afgelopen dinsdag uit in de Play Store, maar in Nederland is de app nog niet te downloaden. Daarentegen kun je Duo downloaden door het apk-bestand binnen te halen en te installeren. Heb je de app op je smartphone staan, dan dien je via een sms-verificatie je telefoonnummer te bevestigen, waarna je aan de slag kunt met Duo. Wacht je liever totdat de app officieel beschikbaar is, dan kun je je via onderstaande link registeren in de Play Store. Je ontvangt dan een melding zodra Duo te downloaden is.

Download Duo in Google Play (gratis)

Lees ook onze review van Duo

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google+
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu