De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Duo is Googles app voor videogesprekken

Erwin Vogelaar
18 mei 2016, 19:56
1 min leestijd
Duo is Googles app voor videogesprekken

Google heeft op Google I/O twee communicatie-apps onthuld. Naast Google Allo voor chatgesprekken is er ook Google Duo voor videogesprekken.

Lees verder na de advertentie.

Google Duo

Google heeft op Google I/O de app Google Duo onthuld. Het is een losse app specifiek voor videogesprekken. De app werkt op zowel Android als iOS, zodat je met iedereen kunt praten. Via de speciale Knock Knock-functie kun je de persoon aan de andere kant van de lijn al zien voordat je opneemt. Hierdoor weet je wat voor gesprek je ongeveer kunt verwachten, als je gesprekspartner bijvoorbeeld blij kijkt of niet.

De focus van Duo ligt voor Google op toegankelijkheid. Dit blijkt ook wel uit het feit dat het een losse app is en niet is verwerkt in Google Allo. Duo moet makkelijk te begrijpen zijn en altijd werken. Google is vooral trots op de videokwaliteit. Het beeld moet altijd goed zijn, ook op minder stabiele internetverbindingen. Tevens hoef je niet te wachten tot de video er goed uit ziet, omdat het direct scherp is als je opneemt.

Google doet zijn best om ons meer met elkaar in contact te brengen. Naast Google Duo is er ook Google Allo aangekondigd. Deze slimme berichten-app heeft Googles slimme assistent als derde gesprekspartner voor een hoop handige functies.  Meer over Google Allo lees je hier. Daarnaast wil Google gesprekken met groepen mogelijk maken door de nieuwe app Google Spaces, die je nu al kunt downloaden. Google Duo en Google Allo zijn beide komende zomer beschikbaar  in Google Play.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu