De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nu beschikbaar in VS: met Duplex neemt Google Assistent je telefonische reserveringen over

Thomas Haenen
7 maart 2019, 14:58
2 min leestijd
Nu beschikbaar in VS: met Duplex neemt Google Assistent je telefonische reserveringen over

Google Duplex is vanaf vandaag beschikbaar in vrijwel de hele Verenigde Staten. Met de nieuwe dienst neemt de Google Assistent telefoongesprekken over, zodat je niet meer zelf hoeft te bellen voor een afspraak bij de kapper of een reservering bij een restaurant.

Lees verder na de advertentie.

Google Duplex beschikbaar in de VS

Duplex werd iets minder dan een jaar geleden gepresenteerd op Google I/O, en is nu al beschikbaar in een groot deel van Amerika. In 43 van de 50 staten van de Verenigde Staten is de dienst vanaf vandaag actief. Alleen in Indiana, Kentucky, Louisiana, Minnesota, Montana, Nebraska en Texas is de functie nog niet beschikbaar, omdat lokale wetten het verbieden dat telefoongesprekken worden opgenomen. Daardoor kan de functie volgens Google nog niet effectief uitgerold worden in deze gebieden.

https://www.youtube.com/watch?v=-qCanuYrR0g

Met Duplex kan de Google Assistent telefoongesprekken voor je voeren. Bijvoorbeeld om een afspraak bij de kapper te maken, of om een tafel bij een restaurant te reserveren. Daarvoor hoef je Google Assistant alleen een opdracht te geven, en vervolgens neemt deze al het werk over. Vraag om een kappersafspraak op een woensdagochtend, alleen om geknipt te worden, en de Assistant gaat automatisch bellen. De virtuele assistent voert dan het gesprek met de kapper, inclusief soms een ‘ehm’ en ‘uh’ tussendoor om op een echt mens te lijken.

Google kijkt naar je agenda en persoonlijke voorkeuren om het gesprek met de kapper zo soepel mogelijk af te handelen, zelfs als het allemaal erg complex wordt. Als de Assistent echt niet met een gesprek uit de voeten kan, wordt het vriendelijk afgekapt en krijgt de gebruiker te horen dat hij of zij beter zelf kan bellen. Ook krijg je van elk gevoerd gesprek een transcript te zien.

Google Duplex in Nederland

Vooralsnog is Google Duplex alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft nog geen details gegeven over de uitrol ervan in andere landen, maar op een Nederlandse release hoef je voorlopig niet te rekenen. De Nederlandse Google Assistent is nog maar net beschikbaar, en staat in de kinderschoenen vergeleken met de Engelse variant. Gezien de complexe gesprekken is de Nederlandse variant er voorlopig nog niet klaar voor.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu