Google Earth en Chrome Sync gepland in Android 2.1? Niet zo snel!

Redactie
29 november 2009, 15:55
1 min leestijd
Google Earth en Chrome Sync gepland in Android 2.1? Niet zo snel!
google earth

Even dacht ik iets gemist te hebben: zijn er nieuwe functies voor Android 2.1 aangekondigd? Welnee… als je het artikel op Android And Me over ‘ontbrekende features in Android 2.0’ nauwkeuriger leest wordt helemaal niet de suggestie gewekt dat Google Earth en Chrome Sync deel gaan uitmaken van Android 2.1. Het zijn gewoon twee functies die voor de Motorola Droid gesneuveld zijn en best in een later stadium weer eens kunnen opduiken – hetzij via de Android Market, hetzij via een firmware-update.

“The following features might find their way into the release”, suggereert Android And Me.

Google Earth is een losstaande applicatie die aanvankelijk op de Motorola Droid aanwezig zou zijn, maar waarschijnlijk niet op tijd af was. Misschien gaan we Google Earth inderdaad in Android 2.1 aantreffen, maar de kans is groter dat Google de applicatie gewoon via de Android Market gaat distribueren. Dat zou dan de komende maanden kunnen gebeuren. Android 2.1 heb je er op het eerste gezicht niet voor nodig.

Lees verder na de advertentie.

Op de iPhone ziet de applicatie Google Earth er als volgt uit:

Een tweede functie is Chrome Sync voor bookmarks. Dit houdt in dat je bookmarks van je browser kunt synchroniseren met je Android-toestel. Niet echt een killer feature,, want er zijn nog maar weinig mensen die op de desktop naar de Chrome-browser zijn overgestapt. De synchronisatiefunctie is momenteel alleen aanwezig in de laatste Chrome 4.0 beta. Echt iets voor een nieuwe firmwareversie van Android? Die kans lijkt bij Chrome Sync wat groter dan bij Google Earth. Om de synchronisatie te kunnen uitvoeren heb je mogelijk een nieuwe versie van de Android-browser nodig, maar het kan wellicht ook op een andere manier worden opgelost, via de instellingen.

Categorie: Android OS
Spotlight: Google Earth

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's