Google Earth nu beschikbaar in de Android Market
Wouter Nijsen

Google Earth Android 2.1Google Earth is een applicatie waarmee je virtueel in 3D over de aardbol kunt reizen. De applicatie is al langer beschikbaar voor je desktop en de iPhone, maar is nu op op je Android-toestel te gebruiken. Bij Google Earth wordt de aarde weergegeven aan de hand van hoge resolutie satellietfoto’s en wegenkaarten. Door over het scherm te vegen kun je van positie veranderen, of je voert een bestemming in waarna je via een geanimeerde reis je virtuele einddoel bereikt. Verder zijn er verschillende lagen toegevoegd zodat je bijvoorbeeld een bedrijf of winkel kunt zoeken. Dit zoeken kan door het intypen van een zoekwoord of door gebruik te maken van voice search. Helaas is er één beperking: Google Earth werkt alleen op Android-telefoons voorzien van Android 2.1 wat betekent dat bezitters van een veelverkocht toestel als de HTC Hero voorlopig nog even geduld moeten hebben.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Ben je in het gelukkige bezit van een toestel dat is voorzien van Android 2.1 dan kun je Google Earth gratis downloaden in de Android Market. Wil je liever niet eerst zoeken scan dan de QR-code voor een directe download.

Onderstaande demo geeft een beeld van de mogelijkheden van Google Earth:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.