Google Earth krijgt komende week ‘grote update’

Thomas Haenen
13 april 2017, 20:27
2 min leestijd
Google Earth krijgt komende week ‘grote update’

Google Earth krijgt binnenkort een forse upgrade. Op een evenement begin volgende week gaat Google een nieuwe versie presenteren.

Lees verder na de advertentie.

Google Earth update

Op 18 april vindt ‘de onthulling van een compleet vernieuwd Google Earth’ plaats, zo belooft Google in een uitnodiging. Het evenement vindt plaats om half 3 ‘s middags Nederlandse tijd in het Whitney Museum of Art in New York. De uitnodiging verwijst naar Earth Day, de jaarlijkse feestdag voor de aarde, die op 22 april plaatsvindt.

Google Earth update

Google Earth biedt satellietbeelden van de hele wereld. De eerste versie van het programma verscheen meer dan tien jaar geleden, toen Google Maps nog in de kinderschoenen stond. Maps was vooral geschikt voor navigatie, terwijl Earth de plek was voor gedetailleerde beelden van de wereld. Maps werd echter steeds uitgebreider, terwijl Google Earth nauwelijks nieuwe features kreeg.

De laatste grote Google Earth update verscheen in 2013. Sindsdien zijn er slechts minimale aanpassingen gemaakt in het programma, waarmee de tijd rijp lijkt voor een vernieuwde versie. Versies voor Android en iOS hebben sindsdien wel enkele updates gekregen, maar zijn inmiddels ook licht verouderd.

Wel bracht Google vorig jaar een versie van Earth voor de virtual reality-headset HTC Vive uit. Die werd door veel gebruikers positief ontvangen. Daarnaast heeft Google in het verleden verschillende experimenten gedaan met virtuele rondleidingen in musea en augmented reality-opties waarbij virtuele objecten en gegevens in de echte wereld getoond konden worden.

Wat voor nieuwe versies we precies kunnen verwachten is nog onduidelijk. Een update van de inmiddels verouderde desktopversie ligt voor de hand, maar ook is het aannemelijk dat Google fors inzet op virtual reality. Zo is een versie van Google Earth voor Google Daydream haast een inkoppertje. Google’s virtual reality-platform is sinds eind vorig jaar beschikbaar maar heeft nog altijd geen eigen Earth-app.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Engadget
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu