De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Vlieg over de aarde met Google Earth VR

Erwin Vogelaar
16 november 2016, 19:23
2 min leestijd
Vlieg over de aarde met Google Earth VR

Google geeft je de mogelijkheid om over de aarde te vliegen met Google Earth VR. Deze ervaring is helaas enkel nog beschikbaar voor de HTC Vive.

Lees verder na de advertentie.

Google Earth VR

Heb je altijd al eens willen vliegen? Die droom kan uitkomen met Google Earth VR, Google’s manier om je via virtual reality te laten vliegen over de volledige aarde. De ervaring is op dit moment alleen nog maar verkrijgbaar voor Vive, de virtualrealitybril van HTC. Heb je die bril niet en wil je toch een indruk krijgen van de mogelijkheden, dan kun je altijd even op onderstaande video klikken.

Google Earth VR — Bringing the whole wide world to virtual reality

Zoals je ziet kun je een kijkje nemen bij de verschillende 3d-gebouwen die in Google Earth beschikbaar zijn. Je kunt onder een brug door schieten door en tussen wolkenkrabbers vliegen. Bergen beklimmen is een eitje en je kunt zelfs een uitstapje in de ruimte maken als de aarde te saai wordt.

google earth vr

Google Earth VR is nu gratis beschikbaar in de Steam Store. Voor het gebruik heb je dus een HTC Vive nodig, die in Nederland al bijna duizend euro kost. Eerder heeft Google ook al Tilt Brush voor deze bril gemaakt, een programma waarmee dragers van de virtualrealitybril in hun omgeving kunnen tekenen. Voor beide programma’s is beweegbesturing nodig. De keuze voor Vive, waar deze controllers bij geleverd worden, is daarom logisch.

Daydream

Hoewel Google Earth VR op dit moment nog exclusief beschikbaar voor HTC Vive is, stelt Google dat de ervaring volgend jaar ook naar andere platformen zal komen. Denk dan voornamelijk aan de Oculus Rift en eventueel PlayStation VR. Deze ervaring lijkt veel van de computer te vragen, waardoor een release op Cardboard en zelfs Daydream niet vanzelfsprekend is. Hopelijk krijg Google het echter toch voor elkaar om Google Earth VR alsnog op Daydream werkend te krijgen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu