htc-one-google-edition-1HTC geeft gemengde signalen over de komst van een HTC One met stock Android. Eerst ontkende het bedrijf alle geruchten, later bevestigde HTC dat er toch wél een Google-editie van de One komt. Nu schijnt de One met vanilla Android – Android zoals Google het bedoelt – maar in een schaarse oplage uit te komen. Een echte limited edition voor de liefhebbers.

Dat meldt Pocket-Lint, die met een bron hebben gesproken. Hoewel de website niet kan zeggen hoeveel stuks er op de markt komen, wordt er wel gemeld dat het waarschijnlijk om 1 procent van de totale verkopen van de One gaat. Het toestel moet een test zijn om te kijken of een HTC-toestel met stock Android bij het grote publiek aanslaat. Als HTC daadwerkelijk maar van 1 procent uitgaat, betekent dit dat er van de Google-edtie van de One wereldwijd maar 50.000 op de markt worden gebracht.

De geruchten over een One met stock Android gingen in de rondte nadat Samsung zijn Google-editie van de Galaxy S4 op de ontwikkelaarsconferentie Google I/O 2013 aankondigde. Sommigen preferen echter de bouwkwaliteit en hardware van de One, een toestel dat door velen als de beste Android-smartphone tot op heden wordt gezien. Dit komt grotendeels door de bouwkwaliteit van de One: het toestel is uit één blok aluminium vervaardigd.