‘Google en LG werken gezamenlijk aan een smartwatch’

Google en LG smartwatchNaar verluidt werken Google en LG gezamenlijk aan een smartwatch die in juni wordt onthuld. Dat schrijft Cnet op basis van anonieme bronnen. Volgens de tech-site wordt er volgende maand meer duidelijk over de plannen van Google en LG voor de ontwikkeling van een slim horloge. De smartwatch zelf zouden we dan tijdens de Google I/O kunnen bewonderen. Dat evenement vindt plaats op 25 en 26 juni.

In de samenwerking zal LG volgens Cnet het hardwaregedeelte voor zijn rekening nemen, terwijl Google verantwoordelijk is voor de software en de launch van het apparaat, net zoals dat het geval was bij bijvoorbeeld de Nexus 5. Waarschijnlijk neemt Google Now, de slimme digitale assistent die is geïmplementeerd in Google Zoeken, een belangrijke gedeelte van de functionaliteit van de smartwatch voor zijn rekening.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Wat betreft de functies van het slimme horloge van Google en LG trekt Cnet de vergelijking met Google Glass. Vooralsnog is blijft het succes van smartwatches uit, maar mogelijk komt daar in het restant van 2014 verandering in. Dan moeten echter wel de problemen met betrekking tot de accuduur en het vaak dikke en zware ontwerp van de smartwatch worden aangepakt. Eerder vandaag werden de Galaxy Gear 2 en Gear 2 Neo onthuld, maar deze  Samsung smartwatches draaien op Tizen OS, in plaats van Android.

Lees meer over de beste Android smartwatches en welke je moet hebben!

Lees meer over Google

Lees het laatste MWC 2014 nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.