‘Google wil meer controle over Nexus voor concurrentie met iPhone’

Erwin Vogelaar
1 februari 2016, 21:10
1 min leestijd
‘Google wil meer controle over Nexus voor concurrentie met iPhone’

Google zou in de toekomst graag meer controle willen over de Nexus-toestellen, vergelijkbaar met hoe Apple de iPhone maakt.

Lees verder na de advertentie.

Google en Nexus

Google wil meer controle over het design van de Nexus-smartphones. Volgens een bericht van The Information  wil Google-ceo Sundar Pichai Nexus verticaal integreren in het bedrijf, waardoor de productie meer zal lijken op hoe Apple de iPhone maakt. Tot nu toe worden Nexus-toestellen nog gemaakt door andere fabrikanten, zoals LG, Huawei en HTC.

nexus 5x review 5

In de toekomst zou Google nog steeds met deze bedrijven kunnen samenwerken voor Nexus-toestellen, door HTC of LG bijvoorbeeld onderdelen te laten maken. Het zou echter niet meer gaan om een partnerschap, zoals tot nu toe wel het geval was. In deze partnerschappen werken de fabrikanten samen met teams bij Google, zo ook bij de Nexus 5X van LG en de Nexus 6P van Huawei.

Het is dus goed mogelijk dat we in de toekomst enkel nog Nexus-telefoons van het Google-merk krijgen. Hiermee zou het bedrijf  beter willen concurreren met Apple op de smartphonemarkt. Dit is nodig, omdat Googles rol op iOS-apparaten waarschijnlijk drastisch zal verminderen.

Google en iPhone

Op dit moment verdient Google namelijk nog een hoop geld op iPhones. Sterker nog: het merendeel van het geld dat Google via mobiele platformen verdient komt niet via Android, maar via iOS binnen. Zo is de zoekmachine van Google standaard geïnstalleerd op iOS-apparaten, waar  het zoekbedrijf overigens een miljard dollar voor heeft betaald. Dit geld wordt terugverdiend door de advertenties die iPhone-gebruikers tussen de zoekresultaten te zien krijgen. Apple legt  echter steeds meer nadruk op online diensten, waardoor er voor Google minder kans is om geld te verdienden op Apple-platformen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu