De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google gaat erotische apps nu echt weren uit de Play Store

Gijs Ettes
29 maart 2014, 10:26
1 min leestijd
Google gaat erotische apps nu echt weren uit de Play Store
Google Play erotische apps

Google heeft ontwikkelaars middels een nieuw programmabeleid erop gewezen dat expliciete content in de Play Store niet meer wordt geaccepteerd. Apps die porno bevatten of promoten, zijn verboden. Volgens Google omvat dit seksueel expliciete of erotische inhoud, van pictogrammen en titels tot beschrijvingen. Op die manier moeten op korte termijn duizenden erotische apps met titels als ‘Sexy Girls HD’ en ‘Sexy puzzle’ verdwijnen uit Google Play, zodat de online winkel voor alle leeftijden veilig is te gebruiken.

Naast strengere regels voor erotische apps heeft het programmabeleid van Google Play ook een extra kopje ‘App-promotie’ gekregen. Apps die worden gepubliceerd in de Play Store mogen voortaan niet meer misleidende advertenties bevatten, die bijvoorbeeld meldingen of waarschuwingen van Android nabootsen. Daarnaast zijn promotie- of installatietactieken waarmee gebruikers worden omgeleid naar Google Play of de app-download zonder dat de gebruiker bewust hiervoor kiest, verboden.

Lees verder na de advertentie.

Google is van mening dat app-ontwikkelaars zelf de verantwoordelijkheid hebben om ervoor te zorgen dat het advertentienetwerk dat ze gebruiken geen methodes inzet om gebruikers te misleiden. Ook ongevraagde promotie via sms-services is uit den boze. Het programmabeleid scherpt daarnaast de regels met betrekking tot spam, spyware en tracking aan, waardoor het aanbod malafide apps in Google Play de komende tijd hopelijk verder afneemt.

Het Google Play programmabeleid kun je nalezen via deze link. Apps die vandaag worden gepubliceerd of bijgewerkt moeten meteen al voldoen aan de nieuwe regels.

Het laatste Google nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu