Google-event op 29 september met Android 6.0 en Nexus-toestellen

Wouter Nijsen
19 september 2015, 10:04
1 min leestijd
Google-event op 29 september met Android 6.0 en Nexus-toestellen

Google heeft uitnodigingen voor een evenement op 29 september in San Franscisco verstuurd. Hier wordt mogelijk  Android 6.0 Marshsmallow officieel gelanceerd, alsmede twee nieuwe Nexus-toestellen en een nieuwe Chromecast.

Lees verder na de advertentie.

Google-evenement op 29 september

Google-evenement

Er werd al een tijdje over gesuggereerd en nu is het officieel: op 29 september organiseert Google een evenement dat  in het teken staat van Android 6.0 Marshmallow. Het nieuwe besturingssysteem werd tijdens Google I/O onthuld en zou later dit jaar worden gelanceerd. Dat lijkt nu niet lang meer te duren.

De verwachting is dat Google naast Marshmallow ook twee nieuwe Nexus-toestellen uit de doeken doet. Hierbij gaat het om de nieuwe Nexus 5, die waarschijnlijk de Nexus 5X gaat heten. Deze smartphone beschikt volgens geruchten over een Snapdragon 808-processor, 2GB aan werkgeheugen, een 5,2 inch-full-hd-scherm, 13 megapixel-camera en vingerafdrukscanner aan de achterkant.

Het nieuwe Nexus-toestel dat door Huawei wordt gemaakt, zou volgens de laatste berichten de naam ‘Nexus 6P‘  krijgen. Naar verluidt beschikt deze smartphone over een 5,7 inch-scherm (2560 bij 1440 pixels), een Snapdragon 810-processor, 3GB aan werkgeheugen en ook een vingerafdrukscanner.

Nieuwe Chromecast

Verder is het mogelijk dat Google op het evenement een nieuwe Chromecast toont. Gisteren verschenen er beelden van het apparaatje, dat een compleet ander uiterlijk zou krijgen en hierdoor lijkt op een soort scheetkussen. De nieuwe Chromecast zou beschikken over betere wifi en het zogenoemde `Fast Play`, wat een functie is waarmee contentfeeds op het homescherm kunnen worden getoond.

nieuwe chromecast

Daarnaast zou de Chromecast met een aux-kabel direct aangesloten kunnen worden op speakers. Een nieuwe functie genaamd `Chromecast Audio` laat je hoge kwaliteit muziek van een Android-toestel of de Chrome-browser streamen naar de speaker.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu