De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Familiegroepen brengen apps bij elkaar voor je hele familie

Thomas Haenen
24 mei 2017, 13:37
2 min leestijd
Google Familiegroepen brengen apps bij elkaar voor je hele familie

Heb je een heel gezin met Google-gebruikers, dan kan het een heel gedoe zijn om gegevens en informatie met iedereen te delen. Nieuwe Google familiegroepen moeten dat proces vergemakkelijken.

Lees verder na de advertentie.

Zo werken Google Familiegroepen

Via Googles site kun je nu een familiegroep aanmaken. Daar kun je de Google-accounts van familie of medebewoners invullen, en een groep van maximaal zes man vormen. In theorie zijn het mensen die onder hetzelfde dak wonen als jij, maar je kunt er ook voor kiezen een familiegroep aan te maken voor je beste vrienden.

Binnen de familiegroep kun je vervolgens gemakkelijker gegevens en media uitwisselen. Zo kun je in landen waar YouTube TV of films en televisieseries via Google Play beschikbaar zijn, je abonnementen en gekochte of gehuurde films delen met iedereen binnen je gezin.

Binnen Google Agenda vind je een gedeelde familiekalender, waarin je activiteiten kunt zetten die voor de hele groep relevant zijn. Zodra jij bijvoorbeeld een gezamenlijk etentje in die agenda zet, kan iedereen het in de app terugvinden. Google Keep kan gebruikt worden voor gezamenlijke fotolijstjes en gedeelde notities, terwijl je bij Google Foto’s direct je familiegroep terugziet zodra je foto’s of video’s probeert te delen. Die beelden hoef je dan ook niet per contact te delen, maar worden gelijk naar de hele groep verstuurd.

Niet in Nederland

Vooralsnog is er slechts één flinke drempel: familiegroepen zijn voorlopig niet beschikbaar in Nederland. De feature wordt vandaag gelanceerd in verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië. Nederland en België staan om onbekende redenen nog niet op de lijst, maar aangezien omringende landen al wel aan de beurt zijn verwachten we dat het niet lang meer duurt.

Zodra de functie in Nederland werkt, kun je naar Google’s site om je familie aan te vullen. Op dit moment verwijst het adres nog automatisch door naar je Google-accountpagina.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu