Google Feed rolt uit in Nederland: zo werkt de nieuwe Google-app

Thomas Haenen
7 september 2017, 10:52
2 min leestijd
Google Feed rolt uit in Nederland: zo werkt de nieuwe Google-app

Google Now, het overzicht van artikelen die aansluiten op je interesses, wordt grondig aangepast. Deze vernieuwde Google-app rolt nu ook uit in Nederland.

Lees verder na de advertentie.

Google Feed uitrol in Nederland gestart

De Google Feed werd deze zomer al uitgerold in de Verenigde Staten. Na uitgebreide tests daar is nu ook Nederland aan de beurt. Het gaat om een geleidelijke uitrol, dus het kan enkele dagen of zelfs weken duren voor je het op jouw smartphone ziet. Je hoeft er niets voor te doen, omdat de aanpassing automatisch op de achtergrond wordt doorgevoerd.

Google Feed

Met Google Feed gaat het zoekbedrijf Twitter, Facebook en andere sociale netwerken achterna. In een overzicht onder je zoekbalk worden allerlei artikelen getoond die aansluiten op jouw interesses. Net als voorheen wordt dat overzicht deels automatisch samengesteld, op basis van je zoekgeschiedenis. Je favoriete series, films, teams, bekende Nederlanders, bedrijven en meer zullen direct in het overzicht verschijnen.

Volg je favoriete onderwerpen

Je kunt er nu echter ook zelf voor kiezen om onderwerpen te volgen. Zoek je bijvoorbeeld op de Netflix-serie Stranger Things, dan druk je op de ‘Follow’-knop om automatisch updates te ontvangen bij nieuws over de Netflix-serie. De Google Feed toont je niet alleen het laatste nieuws, maar zal soms ook oudere artikelen suggereren. Artikelen die je wellicht destijds gemist hebt, maar die wel dieper op het onderwerp in gaan.

Net als op Facebook zullen er gedurende de dag continu nieuwe artikelen verschijnen in je Feed die aansluiten op je interesses. Het nieuwe overzicht oogt kleurrijker en heeft meer ruimte voor afbeeldingen. Google belooft dat er geen plannen zijn voor automatisch afspelende video’s – die heeft Facebook wel al geruime tijd.

Met Google Now lag de focus op gepersonaliseerde informatie die heel erg gebaseerd was op jouw omgeving. Het overzicht onder de zoekbalk in de Google-app toonde onder andere het weer, file-informatie en tussenstanden bij wedstrijden van je favoriete voetbalteams. Die informatie verdwijnt niet, maar wordt nu iets lager in je overzicht getoond onder het kopje ‘Updates’.

De Google Feed is één van de grootste aanpassingen van de Google-app in jaren. Google Now gaat al sinds 2012 mee, maar wordt nu uitgefaseerd.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu