De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Fit geüpdatet: meer informatie en handige widget

Wouter Nijsen
13 mei 2015, 20:39
1 min leestijd
Google Fit geüpdatet: meer informatie en handige widget

Google Fit, het platform waarmee je fitness-apps en apparaten kunt aansluiten, heeft een flinke update gekregen. De dienst schat voortaan de afgelegde afstand en het aantal verbrande calorieën.

Lees verder na de advertentie.

Google Fit update

Dat maakt Google in een officiële blogpost bekend. Het gezondheidsplatform had al veel fijne functionaliteiten, en daar zijn vanavond een aantal aan toegevoegd. Zo gaat Google Fit schatten hoeveel meters je op een dag gelopen hebt en de verbrande calorieën tonen. Om deze functies te laten werken, dien je enkel je geslacht, lengte en gewicht in te vullen.

Google Fit update

Daarnaast voegt de update een fijne Google Fit widget toe, die op het homescherm kan worden geplaatst. Hierin wordt simpele informatie getoond, waaronder de voortgang in de door jouw vastgestelde doelen. Ook is er een watchface toegevoegd voor smartwatches die draaien op Android Wear. Hierdoor hoef je als gebruiker niet meer de Google Fit-app te openen om te checken hoeveel beweging je op een dag hebt gehad.

Daarnaast is het voortaan mogelijk om op een nieuwe manier eerdere fitnessactiviteiten te bekijken. Activiteiten worden gegroepeerd op dagen, weken en maanden, wanneer je de tijdlijn naar beneden veegt.

Download de Google Fit update

Het nieuwe Google Fit wordt vanaf nu gefaseerd uitgerold en moet binnen enkele weken voor iedereen beschikbaar zijn. Wil je niet wachten, dan is hier  het apk-bestand van de nieuwste versie te downloaden. Lees ook onze tip hoe je apk-bestanden installeert.

Download Google Fit voor Android (gratis)

Lees meer over Google Fit

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu