De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Flights vertelt je straks wanneer je de goedkoopste vlucht kunt boeken

Thomas Haenen
18 oktober 2016, 9:07
1 min leestijd
Google Flights vertelt je straks wanneer je de goedkoopste vlucht kunt boeken

Met Google Flights kun je straks nog makkelijker goedkope vluchten boeken. De prijsvergelijker van Google gaat gebruikers vertellen wanneer de prijzen het laagst zijn.

Lees verder na de advertentie.

Slimme prijzen met Google Flights-update

Google Flights is nu al één van de beste prijsvergelijkers voor vliegreizen. Waar je bij andere prijsvergelijkers vaak flink aan het wachten bent voor je enkele prijzen in beeld hebt, heeft Google slechts een fractie van een seconde nodig voor een compleet overzicht. Bovendien maakt de dienst het makkelijk om andere vliegvelden in de buurt te vinden die mogelijk net wat goedkoper zijn.

De komende weken wordt de dienst nog een stukje slimmer gemaakt, zo maakte Google vannacht bekend. Google Flights gaat nu voorspellingen doen op basis van historische prijsgegevens. Luchtvaartmaatschappijen zijn doorgaans zeer voorspelbaar en voeren altijd op dezelfde momenten prijsverhogingen en -verlagingen door. Daardoor kan de dienst je straks vertellen of je gewenste vlucht binnenkort duurder of goedkoper wordt. Ook kun je een notificatie instellen waarmee Google je automatisch op de hoogte stelt als de prijs onder een bepaald punt zakt, of op het punt staat flink te stijgen.

Ook gaat Google duidelijker aanwijzen wanneer je ergens anders een goedkopere vlucht kunt vinden. Tussen de prijzen wordt straks informatie getoond over vliegvelden in de buurt. Als blijkt dat je honderd euro kan besparen door te vliegen via Rotterdam in plaats van Amsterdam, dan hoef je daar dus niet meer zelf naar op zoek.

Google Flights-app

De nieuwe functies worden binnen enkele weken uitgerold in de webversie van Google Flights, zo maakte het bedrijf vannacht bekend. Er is geen Google Flights-app, maar wel een mobiele versie van de website die uitstekend werkt op vrijwel elke Android-smartphone. Deze kun je hier vinden.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu