De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Update: Google gebruikt toch geen limiet voor ongelimiteerde backup fotodienst

Redactie
2 juli 2015, 10:16
1 min leestijd
Update: Google gebruikt toch geen limiet voor ongelimiteerde backup fotodienst

Google hanteert toch geen datalimiet voor zijn fotodienst Google Foto’s. Veel gebruikers klaagden over dat hun upload stop werd gezet toen zij veel foto’s uploadden. Google heeft de fout erkend en opgelost.

Lees verder na de advertentie.

UPDATE: De tekst hieronder gaat over de eerste meldingen. Onderaan het artikel staat dat Google het probleem inmiddels heeft verholpen.

Verschillende gebruikers van Reddit klagen over stopgezette verbindingen met de cloud van Google, nadat zij een groot aantal foto’s via de ongelimiteerde backup-functie naar Google Foto’s wilden uploaden. Dit kan met een maximumkwaliteit van 18 megapixels of 1080p, wat voor velen genoeg is om hun media op te slaan.

Google Foto’s datalimiet

Gebruikers die een grote fotocollectie van pakweg 20.000 foto’s willen uploaden, krijgen na een tijd te zien dat de upload in zijn geheel stopt. Door ruimte bij Google Drive bij te kopen – en daarmee ook meer ruimte op Google Foto’s te krijgen – zou het datalimiet worden verhoogd, waarna gebruikers opmerken  dat de upload weer wordt voortgezet.

googlefotosdesktop

Hoewel de dienst gratis is en het op zich te verantwoorden valt dat Google een datalimiet instelt, is het natuurlijk niet handig om de backup-dienst als ongelimiteerd te adverteren. Daarentegen zullen lang niet alle Google Foto’s-gebruikers het datalimiet tegenkomen, aangezien velen maar enkele duizenden foto’s uploaden.

Google heeft  inmiddels op het nieuws gereageerd en laat weten dat de fouten  zijn verholpen. Het bedrijf laat echter niet weten waar de problemen door werden veroorzaakt.

Laatste nieuws over Google Foto’s

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu