De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Google Foto’s laat je nu de datum en tijd van meerdere foto’s aanpassen

Jarno Stinissen
25 mei 2016, 17:11
2 min leestijd
Google Foto’s laat je nu de datum en tijd van meerdere foto’s aanpassen

In de webversie van Google Foto’s is het  vanaf nu mogelijk om de datum en tijd van meerdere foto’s tegelijk aan te passen. Door de nieuwe feature wordt het sorteren van beelden een stuk makkelijker.

Lees verder na de advertentie.

Google Foto’s datum en tijd aanpassen

Google Foto’s is een handige plaats om al je foto’s en video’s in de cloud op te slaan. Alhoewel de Android-app nog niet over de nieuwe sorteerfunctie beschikt, is hij al wel te vinden in de webversie. Het kan zijn  dat (oude) foto’s de verkeerde datum en tijd aangeven, omdat deze met bijvoorbeeld een oude camera zijn gemaakt. Wanneer de accu leeg is, komt het vaak voor dat de datum en tijd van de camera zich resetten.


De mogelijkheid om handmatig de datum en tijd van foto’s aan te passen is al een tijdje beschikbaar. Doordat je nu meerdere foto’s tegelijk kunt selecteren, verloopt dit proces een stuk sneller. In het menu kun je ervoor kiezen om één specifieke tijd voor alle foto’s in te stellen, of alleen de tijdzone te  veranderen. Hierdoor verandert de chronologische volgorde niet als je de data van foto’s gemaakt in het buitenland aanpast.

De nieuwe feature is als gezegd te vinden in de webversie van Google Foto’s. Selecteer meerdere foto’s en druk op de drie puntjes bovenin. Klik op ‘Datum en tijd bewerken’ en kies ‘Verschuif datums en tijden’ of ‘Stel één datum en tijd in’. Eerstgenoemde toont een preview van je fotoalbum nadat je de tijd hebt aangepast, zodat je ziet waar Google alle foto’s plaatst door de nieuwe tijdsinstellingen.

Meer over Google Foto’s

Google Foto’s vernieuwt zich de laatste tijd in rap tempo. Je kunt tegenwoordig reageren op gedeelde albums en losse foto`s, ook is er recentelijk  nog een zoekbalk toegevoegd en kun je voortaan apparaatmappen hernoemen of verwijderen. Lees ook ons artikel waarin we de beste mogelijkheden van Google Foto’s bespreken.

Bron: Google+
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu