De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google Foto’s gaat je controle geven over tijd en datum foto’s’

Erwin Vogelaar
19 januari 2017, 18:57
2 min leestijd
‘Google Foto’s gaat je controle geven over tijd en datum foto’s’

Staan je foto’s op verkeerde volgorde? Geen nood. Binnenkort kun je in Google Foto’s datum en tijd aanpassen. Net als op de de desktopversie en in de iOS-app.

Lees verder na de advertentie.

Google Foto’s datum

Als je Google Foto’s op een desktopcomputer gebruikt, dan krijg je de mogelijkheid om de datum en tijd waarop de foto gemaakt is aan te passen. Soms klopt die informatie namelijk niet. Als je echter alleen de Android-app gebruikt, is er geen mogelijkheid om dit te veranderen. Je kunt wel op het informatie-icoontje tikken om de informatie als locatie, camera en dus tijd en datum te zien, maar je kunt het niet aanpassen. Daar gaat verandering in komen.

Dit is maar goed ook. Hoewel Google goed werk doet om je foto’s te rangschikken via de EXIF-data die automatisch bij je foto’s toegevoegd wordt, gaat er soms wel eens wat mis. Het is dan frustrerend dat je er in de app niets aan kunt doen. Zeker als je wil dat alles perfect staat.

Website XDA Developers heeft de app helemaal overhoop gehaald om op zoek te gaan naar nieuwe informatie en kwam daar daarbij op code die verwijst naar de mogelijkheid om de datum en tijd van media aan te passen. Hiervoor wordt een nieuw icoontje in de app geplaatst.

google foto's datum

iOS-gebruikers kunnen in Google Foto’s deze informatie overigens nu al wel aanpassen. Na het drukken op het informatie-icoontje, staat er een potloodje naast de tijd en datum. Door daar op te tikken verschijnt er een nieuw scherm waar de informatie te bewerken is, zoals je op bovenstaande screenshot kunt zien. De code in de app en de al aanwezige optie in de iOS-app geeft ons in ieder geval genoeg vertrouwen dat ook de Android-app binnenkort deze functie krijgt. Wanneer is uiteraard nog niet bekend.

Lees het laatste nieuws over Google Foto’s

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu