3 opties waarmee Google Foto’s je slimmer kiekjes laat delen

Thomas Haenen
17 mei 2017, 20:02
2 min leestijd
3 opties waarmee Google Foto’s je slimmer kiekjes laat delen

Net als Assistant wordt Google Foto’s binnenkort een stukje slimmer. De app krijgt verschillende opties die het makkelijker maken om (automatisch) foto’s te delen.

Lees verder na de advertentie.

Google Foto’s delen wordt makkelijker

Google Foto’s is een favoriet op de Android Planet-redactie. De app kan automatisch je foto’s verzamelen op basis van objecten, personen of locaties. Zo heb je bijvoorbeeld binnen een handomdraai alle vakantiefoto’s van vorig jaar van je partner. Foto’s delen met anderen is echter verrassend lastig; de meeste kiekjes blijven daardoor achter op je eigen toestel.

Op I/O presenteerde het bedrijf daarom drie nieuwe functies die Google Foto’s delen makkelijker maakt met vrienden, familie en andere belangrijke mensen in je leven. De functies worden de komende weken voor iedereen uitgerold.

Google Foto's delen

Suggested sharing

Google Foto’s beschikt al over slimme gezichtsherkenning. Met suggested sharing, of deelsuggesties, gaat Google die herkenning inzetten om het delen van je foto’s makkelijker te maken. Als je een groot aantal foto’s hebt gemaakt van een goede vriend, vraagt Google automatisch of je die met hem wilt delen.

Shared Libraries

Er zijn natuurlijk ook mensen in je leven waarmee je sowieso je foto’s wilt delen. Zo is het wel zo leuk als je vriend(in) ook direct je vakantiefoto’s ontvangt, zonder dat je die eerst moet delen. Daarom kun je straks in Foto’s speciale contacten kiezen waarmee je automatisch al je foto’s of een selectie deelt.

Als je ervoor kiest al je foto’s te delen, dan verschijnen de kiekjes van jou en je partner automatisch in elkaars app. Ook in de zoekresultaten duiken foto’s van jullie allebei op. Je kunt de gedeelde foto’s verder filteren in combinatie met gezichtsherkenning. Als je geen zin hebt om alles te delen, maar alleen de foto’s van je kinderen, dan zorgt Google dat dat gebeurt.

Fysieke fotoboeken

Soms wil je foto’s niet via je smartphone, maar in het echt delen. Via de app kun je daarom fysieke fotoboeken laten afdrukken. Al voor tien dollar kun je een boek laten drukken. De app doet automatisch suggesties voor foto’s die je kunt laten bundelen, en zoekt de beste foto’s voor je uit. Helaas is deze feature voorlopig alleen in de VS beschikbaar.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu