Download de Google Foto’s desktop-app om al je foto’s te back-uppen
Redactie

Google heeft een desktop-app voor Google Foto’s uitgebracht waarmee het mogelijk is om mappen met foto’s naar de cloud te back-uppen, zodat al je foto’s veilig bij Google in de cloud staan – mocht je harde schijf ooit crashen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De  Google Foto’s desktop-app is beschikbaar voor Windows en Mac en laat je zelf mappen kiezen die je naar de cloud wilt uploaden. Ik stap van Dropbox bijvoorbeeld officieel over naar Google Foto’s, dus de fotomappen van Dropbox heb ik aan de desktop-app toegevoegd. Inmiddels is ‘ie bezig met een kleine tienduizend foto’s uploaden. Het voordeel van Google Foto’s is dat de app op je Android-toestel ook specifieke mappen kan back-uppen, zoals ontvangen WhatsApp-foto’s, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Dropbox.

Zo gebruik je de  Google Foto’s desktop-app

fotobackupHet kleine stukje software is maar een paar megabytes groot en laat je handmatig mappen toevoegen. Ook kun je camera’s en geheugenkaarten in één keer laten back-uppen. Vervolgens kies je het fotoformaat; hoge kwaliteit (tot 16 megapixels en 1080p) voor ongelimiteerde back-up of het originele fotoformaat, waarbij er wordt gekeken naar de beschikbare opslagruimte op Drive.

Ook is het mogelijk om raw-bestanden up te loaden naar de cloud van Google. Dit zijn zeer grote fotobestanden waar met name fotografen mee werken, omdat raw-bestanden beter te bewerken zijn dan normale jpg-bestanden.

Lees ook hoe Google met Google foto’s geld verdient. Dan weet je in ieder geval waar je aan toe bent als je besluit om al je foto’s naar de cloud van Google up te loaden.

Laatste nieuws over Google Foto’s

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.