Google Foto’s heeft 100 miljoen actieve gebruikers

Gijs Ettes
21 oktober 2015, 9:08
1 min leestijd

Een half jaar na introductie heeft Google Foto’s de mijlpaal van 100 miljoen actieve gebruikers behaald. De onbeperkte fotodienst van Google werd eind mei geïntroduceerd en is gratis beschikbaar voor iedereen met een Gmail-account.

Lees verder na de advertentie.

100 miljoen actieve Google Foto’s gebruikers

De afgelopen maanden heeft de fotodienst volgens Google maar liefst 3720 terabytes aan data vrijgemaakt op de smartphones van gebruikers. In deze blog  deelt de zoekgigant een paar geinige feitjes over Google Foto’s  en de  kiekjes die gemaakt worden. Na mensen wordt voedsel het vaakst gefotografeerd. Ook foto’s van honden en auto’s worden vaak geüpload naar Google Foto’s.

google foto's gebruikers

Nadat je bent aangemeld met je Gmail-account kun je Googles fotodienst in principe gratis en onbeperkt gebruiken voor de opslag van foto’s en video’s in de cloud. Er zal hoe dan ook enige compressie plaatsvinden, maar foto`s worden tot 16 megapixels opgeslagen en video`s tot 1080p. De fotodienst onderscheidt zich door de slimme sortering van beelden  op basis van locatie of onderwerp.

Google heeft hiervoor een krachtig algoritme dat objecten (zoals eten of auto’s) op foto`s herkent. Hoe meer mensen  beeldmateriaal  naar de cloud van Google uploaden, hoe meer informatie het bedrijf  verzamelt en des  te  het algoritme wordt.  Op den duur wil Google aan al deze inzichten advertenties koppelen. Ben jij geïnteresseerd in een bepaald type foto of een specifiek gerecht, dan word  je voor aanbieders hiervan immers interessanter.

Op deze manier verdient Google geld met jouw foto`s
Google Foto`s krijgt eindelijk Chromecast-ondersteuning

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu