Dit is er gebeurd met de objectverwijderfunctie van Google Foto’s

Erwin Vogelaar
12 mei 2018, 18:41
2 min leestijd
Dit is er gebeurd met de objectverwijderfunctie van Google Foto’s

Vorig jaar kondigde Google tijdens Google I/O een nieuwe functie aan waarmee je in Google Foto’s objecten kunt verwijderen. Die functie is er nooit gekomen. Dit is er gebeurd.

Lees verder na de advertentie.

In Google Foto’s objecten verwijderen: waar is die functie?

Tijdens de Google I/O keynote afgelopen week liet Google een stapel toffe nieuwe mogelijkheden voor Google Foto’s zien. Kunstmatige intelligentie wordt ingezet om onder andere kleur toe te voegen aan foto’s en om je afbeeldingen op andere manieren te verbeteren. Deze presentatie deed denken aan die van vorig jaar, toen ceo Sundar Pichai op Google I/O een nieuwe functie liet zien waarmee je objecten uit foto’s kunt verwijderen. Wat is daar eigenlijk mee gebeurd?

De objectverwijderfunctie was een van de meest indrukwekkende onthullingen van Google I/O 2017. Als voorbeeld werd er een hek uit een foto van een honkballend kind verwijderd. Dat werd via machine learning gedaan, om de achtergrond slim op te vullen. Dat zag er zo uit:

Google foto's objecten verwijderen

Deze functie zit nog steeds niet in de app. Xda Developers sprak met David Lieb en Ben Greenwood van Google Foto’s, die vertellen dat de functie voornamelijk een demonstratie was van Googles mogelijkheden met machine learning. Dat betekent niet de functie er niet aan komt, want volgens Google is het beschikbaar en kan het worden uitgerold. Toch stellen de heren dat de prioriteiten in het afgelopen jaar op andere functies lagen.

Een tipgever stelt tegenover 9to5Google echter dat het om meer gaat dan andere prioriteiten. Er zouden namelijk “ernstige onderliggende problemen” met de functie zijn waar Google nog steeds mee bezig is. Deze tipgever stelt tevens dat de functie voorlopig nog niet klaar is.

Google Foto’s gids

Benieuwd naar alle andere functies van Google Foto’s? We hebben een uitgebreide gids geschreven waarin we uitleggen wat er allemaal mogelijk is en hoe je die functies gebruikt. Bekijk onze Google Foto’s gids.

Lees het laatste nieuws over Google Foto’s

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu