De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Handig: Google Foto’s laat je nu de tijd bij foto’s aanpassen

Wouter Nijsen
18 augustus 2015, 11:22
1 min leestijd
Handig: Google Foto’s laat je nu de tijd bij foto’s aanpassen

De webversie van  Google Foto`s  heeft een update gekregen die een aantal nieuwe features met zich meebrengt. De dienst laat je nu de tijdsaanduiding bij foto`s aanpassen.

Lees verder na de advertentie.

Dit brengt  de Google Foto’s update

Wanneer je een foto uploadt  en is er standaard geen tijdsaanduiding aanwezig, dan voegde Google Foto`s voorheen automatisch de tijd en datum toe van het moment waarop het kiekje online hebt gezet. Nu kun je deze data simpel  zelf aanpassen, wat enorm handig is om kiekjes beter te categoriseren.

Google Foto's update

Ook is het voortaan mogelijk om in een album foto’s  opnieuw te rangschikken. Voorheen was dat simpelweg niet mogelijk, waardoor kiekjes soms lastig waren terug te vinden. Door op een foto te klikken en ‘m vervolgens naar de gewenste plek te slepen, brengt je meer structuur aan in je albums.

Tot slot zijn er een boel kleine veranderingen doorgevoerd. Zo kun je nu de omslagfoto van een album aanpassen en inaccurate zoekresultaten gemakkelijk verwijderen.

Meer over Google Foto`s

Met Google Foto`s kun je een onbeperkt aantal foto`s gratis in de cloud opslaan. Afbeeldingen en video`s worden in hoge kwaliteit opgeslagen (tot 16 megapixels en 1080p), maar er vindt wel enige compressie plaats. Google Foto`s sorteert je kiekjes automatisch op dagen en heeft een simpele interface. In de app zoom je uit tot een maand- of jaarweergave  door twee vingers uit elkaar te spreiden op het scherm.

Tof aan Google Foto`s is dat de dienst foto`s ook kan ordenen  op basis van locatie, object of mensen, en dat er verschillende bewerkingsfuncties aanwezig zijn. Zo kun je een gemakkelijk een collage of timelapse-video maken van recent genomen foto’s.

Het laatste nieuws over Google Foto’s

Bron: Google+
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu