Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Deze verbeteringen voor Google Foto’s zitten er aan te komen

Thomas Haenen
4 juli 2019, 9:32
2 min leestijd
Deze verbeteringen voor Google Foto’s zitten er aan te komen

Google Foto’s wordt de komende tijd voorzien van veelgevraagde nieuwe features, waaronder om handmatig gezichten te taggen en gemakkelijker huisdierenfoto’s te delen.

Lees verder na de advertentie.

Ontwikkelaar belooft Google Foto’s updates

De ontwikkelaars achter Google Foto’s werken hard aan vele nieuwe features, zo blijkt uit een vraag en antwoord-sessie op Twitter. David Lieb, hoofd van het team, riep gebruikers eerder deze week op om hun verzoeken voor nieuwe features te delen. Lieb reageerde op tientallen suggesties, en liet onder andere doorschemeren dat sommige opties nu al in ontwikkeling zijn.

Eén van de features die het meest naar voren kwam is de mogelijkheid om zelf mensen te kunnen taggen in je foto’s. Google Foto’s ondersteunt tot nu toe enkel automatische gezichtsherkenning, waarmee alle beelden van dezelfde personen automatisch gegroepeerd worden. Soms herkent het algoritme een gezicht echter niet. Volgens Lieb kun je binnenkort in de Android-app handmatig nieuwe personen toevoegen en foto’s eraan koppelen, mocht het algoritme niet meewerken.

google foto's updates

Slimmer zoeken in je archief

Ook kun je straks zoeken op laatst-geüploade foto’s. Nu worden foto’s in de app nog gesorteerd op wanneer je ze gemaakt hebt. Besluit je echter een oud foto-archief van jaren geleden toe te voegen, dan moet je flink scrollen om die terug te vinden. En wordt een oude foto als nieuw herkend, dan kun je handmatig de timestamp aanpassen. Die optie zit al langer in de webversie van Google Foto’s, maar komt nu ook naar Android.

Tot slot stipte Loeb nog een set kleine verbeteringen aan. Je kunt straks gemakkelijk in één keer al je foto’s van een huisdier met een partner delen, zoals nu bijvoorbeeld al met babyfoto’s kan. Als je een nieuwe foto maakt, wordt die ook automatisch gedeeld. Je kunt foto’s verwijderen uit je bibliotheek terwijl je een specifiek album kijkt, en foto’s aan je favorieten toevoegen als je een album van iemand anders bekijkt. Met Samsung wordt gewerkt aan een oplossing voor screenshots die nu nog automatisch geupload worden op Galaxy-toestellen.

Wanneer deze functies precies uitgerold worden, kon Loeb nog niet zeggen. Dat de verbeteringen nu al in ontwikkeling zijn, suggereert dat in ieder geval een deel nog voor het einde van het jaar beschikbaar is.

Lees het laatste nieuws over Google Foto’s

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu