‘Google Foto’s krijgt betere opties voor videobewerking’

Gijs Ettes
9 november 2015, 7:41
1 min leestijd
‘Google Foto’s krijgt betere opties voor videobewerking’

Google Foto’s krijgt naar verluidt betere opties om video’s te bewerken. Dat zou te danken zijn aan de overname van Fly Labs door Google. De start-up specialiseert zich in foto- en videobewerkings-apps.

Lees verder na de advertentie.

Google Foto’s videobewerking

Fly Labs bracht in het verleden voornamelijk videobewerkings-apps voor iOS uit waaronder Fly Video Editor, Clips Video Editor, Tempo Video Editor en  Crop on the Fly. Die applicaties zijn de afgelopen anderhalf jaar ruim drie miljoen keer gedownload, waarop Fly Labs in het vizier van de zoekgigant is gekomen. Wat Google voor het bedrijf betaalt is niet bekend, al kondigt de start-up wel aan toegevoegd te zijn aan het team van Google Foto’s. De  fotodienst, die eerder dit jaar werd geïntroduceerd, biedt onbeperkte opslag van foto’s (tot 16 megapixel) en video’s (maximaal 1080p).

google foto's videobewerking

Waarschijnlijk gaan de werknemers van Fly Labs bij Google werken aan videobewerkingssoftware voor Foto’s, zodat het in de toekomst mogelijk wordt om filmpjes die je naar de fotodienst uploadt bijvoorbeeld bij te snijden of samen te voegen. Welke bewerkingsfuncties Google Foto’s precies krijgt, wordt op een later moment duidelijk. De apps die Fly Labs momenteel in de App Store heeft staan, zullen in ieder geval over drie maanden verdwijnen. Tot die tijd kun je ze gratis en zonder in-app aankopen aanschaffen, mits je de beschikking over een iPhone of iPad hebt.

→ Lees meer over de onbeperkte fotodienst Google Foto’s

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu