De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Google hint naar nieuw besturingssysteem ‘Fuchsia’

Erwin Vogelaar
12 augustus 2016, 19:27
2 min leestijd
Google hint naar nieuw besturingssysteem ‘Fuchsia’

Google lijkt te werken aan een nieuw besturingssysteem dat nu bekend staat als Google Fuchsia. Het besturingssysteem zou bedoeld zijn voor zowel pc’s als smartphones.

Lees verder na de advertentie.

Google Fuchsia

De verwijzing naar Fuchsia is te vinden in een Git-repository van Google, waar de zin “Pink + Purple == Fuchsia (a new Operating System)” te vinden is. Dit is de enige verwijzing. Meer is er nog niet bekend over dit mysterieuze besturingssysteem, maar dat betekent niet dat we er niet alvast over kunnen nadenken.

google fuchsia

Google heeft op dit moment twee verschillende besturingssystemen draaien: Android en Chrome OS. Deze twee besturingssystemen wil Google steeds dichter bij elkaar laten komen. Dit zien we onder andere terug door de toevoeging van de Play Store aan Chrome OS, zodat gebruikers van Chromebooks plots met alle Android-apps aan de slag kunnen. Er was tevens sprake dat Google deze systemen compleet zou willen samensmelten, hoewel het bedrijf later bevestigde dat het alleen gaat om enkele elementen die de systemen van elkaar zouden leren. Wellicht worden Android en Chrome OS alsnog samengesmolten met Fuchsia als resultaat?

Het is natuurlijk ook plausibel dat Google met een compleet nieuw besturingssysteem op de proppen komt. Het bedrijf krijgt nogal wat kritiek over Android, dat zeker vergeleken met iOS op enkele fronten ernstig achterloopt. Een groot hekelpunt is de manier waarop belangrijke updates niet wereldwijd uitgerold kunnen worden. Dit komt omdat de updates eerst langs de makers van de verschillende Android-smartphones moeten, die de updates onafhankelijk van elkaar door een testprocedure halen. Aan de andere kant is er de sterke fragmentatie van Android, waardoor er nog maar een relatief klein gedeelde van alle toestellen op Android 6.0 (Marshmallow) draait en Android 7.0 (Nougat) al weer op de stoep staat. Toch kan Fuchsia ook net zo goed helemaal niets worden. We houden de naam in ieder geval goed in de gaten.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu