Google gaat Android-ontwikkelaars helpen om patentrechtszaken te voorkomen

Redactie
14 augustus 2011, 12:02
1 min leestijd
Google gaat Android-ontwikkelaars helpen om patentrechtszaken te voorkomen
Google gaat Android-ontwikkelaars helpen om patentrechtszaken te voorkomen

Google heeft een verzoek ingediend bij de United States Patent and Trademark Office (USPTO) om twee patenten van het bedrijf Lodsys opnieuw onder de loep te nemen. Google wil dat de USPTO onderzoekt of Lodsys wel recht heeft op deze patenten. Lodsys heeft elf Android-ontwikkelaars aangeklaagd vanwege de vermoedelijke schending van deze patenten. Met deze actie wil Google voorkomen dat de ontwikkelaars hun rechtszaak tegen Lodsys verliezen.

De twee patenten die Google wil laten onderzoeken hebben te maken met in-app-aankopen. Deze techniek wordt in talloze Android-apps gebruikt en komt ook voor in iOS. Als Lodsys de rechtszaak tegen de elf ontwikkelaars wint kunnen ze de uitspraak gebruiken om geld te eisen van andere ontwikkelaars. Enkele ontwikkelaars die nu worden aangeklaagd zijn Atari, Electronic Arts, Rovio en Square Enix.

Lees verder na de advertentie.

Dat Lodsys ontwikkelaars aanklaagt om geld te verdienen is de hele opzet van het bedrijf. Lodsys beheert een groot aantal patenten en begint op basis hiervan rechtszaken tegen andere bedrijven als ze het vermoeden heeft dat een van haar patenten wordt geschonden. Een dergelijke onderneming als Lodsys wordt ook wel patenttrol genoemd.

Bron: Wired

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu