Google gaat digitale boeken verkopen via Google Editions

Redactie
4 mei 2010, 21:13
1 min leestijd
Google gaat digitale boeken verkopen via Google Editions
google editions

Google heeft vandaag aangekondigd dat ze digitale boeken gaan verkopen, die je op allerlei internetapparaten (dus ook op je Android-toestel) kunt lezen. De online digitale boekhandel gaat al eind juli van start en zal boeken verkopen die met toestemming van de uitgevers beschikbaar zijn gesteld. De e-bookdienst wordt “device agnostic”, zei Google-woordvoerder Gabriel Stricker tegen AFP. Dat houdt in dat je het op elk internet-apparaat zult kunnen lezen. Boeken die je bij Google hebt gekocht zijn op elk apparaat te lezen via de webbrowser. Ook komen de boeken beschikbaar op ebook-lezers en tablets.

Google kiest voor een formaat dat op de Kindle kan worden gelezen, maar gaat ook zorgen dat het ePub-formaat van andere ebook-readers. Editions is een dienst die los staat van het Google Book Search-project, waarbij allerlei boeken worden ingescand om daarna doorzoekbaar te worden gemaakt. Het idee daarachter was dat boeken die niet meer werden bijgedrukt, online beschikbaar zouden komen. Bij Google Editions gaat het om recentere boeken. Sinds 2006 is Google al in gesprek met uitgevers, om de boeken online aan te bieden. Dankzij ontwikkelingen in webtechnologie wordt dat nu haalbaar.

Lees verder na de advertentie.

Google kondigde eigenlijk tijdens de Frankfurter boekenbeurs in oktober 2009 de dienst Google Editions al aan. Toen werd gezegd dat uitgevers zelf hun prijs mochten bepalen. In de eerste helft van 2010 zullen tussen de 400.000 en 600.000 ebooks te koop worden aangeboden. Google wil concurreren met Amazon en de bijbehorende Kindle. Voor de betalingen wordt aan Google Checkout gedacht. In Europa zouden er al overeenkomsten zijn gesloten met 9.000 partijen, wereldwijd zelfs met 30.000 partijen.

Categorie: Google
Thema: Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's