Google gaat geïnstalleerde Android-versies anders tellen

Redactie
3 april 2013, 9:06
1 min leestijd
Google gaat geïnstalleerde Android-versies anders tellen
android developers

Google brengt maandelijks een Android Dashboard uit, waarmee je precies kunt aflezen hoeveel procent van de gebruikers een bepaalde Android-versie gebruikt. Sinds de Donut-versie van Android houdt Google al deze grafieken bij. Maar vanaf nu zal Google het anders aanpakken. De aantallen zullen gebaseerd zijn op het aantal toestellen van gebruikers die actief de Google Play Store bezoeken. Voorheen werden alle toestellen geteld die verbinding maakten met de Google-servers. Daardoor ontstond een vertekend beeld: oude toestellen die één keer per maand worden opgeladen, maar niet meer actief gebruik worden, worden ook meegeteld.

De nieuwe manier om te tellen zorgt voor een rooskleuriger beeld van de snelheid waarmee mensen naar nieuwe firmware overstappen: opeens is een grotere groep overgestapt naar Jelly Bean: vorig maand was het met de oude telwijze nog 16,5 procent, deze maand is het gestegen naar 25 procent.

Lees verder na de advertentie.

Het aantal toestellen met Froyo en Gingerbread is door de nieuwe telwijze enorm afgenomen. De cijfers zijn bedoeld voor ontwikkelaars, die het kunnen gebruiken om te bepalen welke Android-versies ze moeten ondersteunen met hun app. Ze geven nu een duidelijker beeld van de actieve gebruikers.

android-stats-april2
Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu