Google gaat mogelijk muziekdienst Google Audio lanceren

google musicGoogle is volgens geruchten bezig met het opzetten van een eigen online muziekdienst, die een rechtstreekse concurrent van iTunes kan worden. De afgelopen weken is Google bezig geweest met het sluiten van deals met de grote platenmaatschappijen. Eén van de bronnen die TechCrunch sprak, noemde de nieuwe dienst Google Audio. Nog niet duidelijk is, of het zou gaan om een streaming muziekdienst, een abonnementsdienst zoals Rhapsody of losse downloads zoals bij iTunes. De dienst komt aanvankelijk alleen beschikbaar voor Amerikaanse gebruikers.

In 2008 lanceerde Google in China al een muziekdienst waarmee gebruikers gratis muziek kunnen zoeken en downloaden. Het enige wat Google verder met muziek doet, is het doorzoekbaar maken van muziek door ‘music:’ voor een zoekopdracht te typen. Daarbij wordt je doorgestuurd naar een resultatenpagina waarop je de muziek via iTunes, AOL Music Now of Rhapsody kunt aanschaffen (voorbeeld). TechCrunch zegt de informatie uit meerdere bronnen te hebben gehoord.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Wat heeft dit nu voor Android te betekenen? Wat we in ieder geval weten is dat muziek op Android-toestellen nog een ondergeschoven kindje is. Er zijn nog geen Android-toestellen die zijn geoptimaliseerd voor multimedia, zoals de Walkman-telefoons van Sony Ericsson of de muziektelefoons van Nokia. Google heeft afspraken met de Amazon MP3 Store voor het aanschaffen van muziek, maar dat is voor Europese gebruikers geen logische keuze. Voor Android-gebruikers zou de nieuwe dienst kunnen betekenen dat het makkelijker wordt om muziek op Android-toestellen aan te schaffen, maar dan zal Google ook een oplossing moeten leveren om muziek op het toestel (of op de desktop) makkelijker te beheren.

Via: TechCrunch

Als mogelijke lanceerdatum wordt 28 oktober genoemd. Google heeft als partnerbedrijven iLike en Lala ingeschakeld (Lala is onderdeel van MySpace). Alle vier grote muziekmaatschappijen staan achter de nieuwe dienst. Op 28 oktober is er een muziekevenement in Hollywood. Gebruikers kunnen muzieknummers los aanschaffen en de dienst zal ook worden geïntegreerd in Google Search, aldus nieuwe informatie op TechCrunch

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.