Google gaat Taiwanese fabrikanten helpen met Android-projecten

Redactie
6 maart 2009, 13:18
1 min leestijd

Google heeft in Taiwan een speciaal team opgericht om technische ondersteuning te bieden aan Taiwanese hardware-makers die aan de slag willen met Android. Het gaat daarbij niet alleen om smartphones, maar ook netbooks en embedded systemen, volgens Chien Lee-Feng, president van Google Taiwan. Eén van de bedrijven die hulp van Google krijgen, zou wel eens Acer kunnen zijn. Hoofd van de smartphone-business Aymer De Lencquesaing heeft aangegeven dat Acer mogelijk bezig is met een Android-telefoon die in 2009 op de markt komt.

Eerder waren op Mobile World Congress al suggesties in die richting gedaan. Acer liet op de beurs wel een aantal toestellen zien, maar de meeste waren voorzien van Windows Mobile. Op de vraag of deze modellen ook met alternatief besturingssysteem geleverd kunnen worden, antwoordde De Lencquesaing: “there is a possibility, yes.”

Lees verder na de advertentie.

Veel andere keuze dan Android en Symbian heeft Acer niet en het bedrijf is ook nog geen lid van de Open Handset Alliance, dus laten we nog geen voorbarige conclusies trekken.

Via: Digitimes en Electric Pig

Categorie: Android OS
Spotlights: Acer, Android, Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's