De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google gaat toekomst van Google Maps onthullen op 6 juni

Redactie
1 juni 2012, 20:00
1 min leestijd
Google gaat toekomst van Google Maps onthullen op 6 juni
google maps

Google heeft een oproep gedaan voor tech-journalisten om op 6 juni te komen luisteren naar nieuwe plannen rondom Google Maps. De tekst ‘The Next Dimension’ op de uitnodiging wekt de indruk dat er over 3D-technologie zal worden gesproken. Het is nog onduidelijk of de nadruk zal liggen op Google’s kaarten die via de browser te bekijken zijn, of dat er ook aankondigingen zullen plaatsvinden die met Android te maken hebben. Opvallend is wel dat het nieuws blijkbaar zó belangrijk is, dat niet kan worden gewacht op Google I/O, eind juni.

Ook opmerkelijk is dat de uitnodiging op 6 juni plaatsvindt, precies een week voordat Apple’s ontwikkelaarsconferentie WWDC van start gaat. Volgens de geruchten gaat Apple daar aankondigen, dat ze niet langer gebruik zullen maken van Google Maps, maar een eigen 3D-kaartoplossing hebben ontwikkeld. Google Maps was al aanwezig op de eerste iPhone, maar sinds de introductie van Android zijn beide bedrijven steeds meer concurrenten geworden. Als Apple inderdaad niet langer gebruik maakt van Google Maps is het interessant om te zien wat ze doen met twee andere functies die standaard op de iPhone aanwezig zijn: de filmapp YouTube en de standaard ingestelde zoekfunctie van Google.

Lees verder na de advertentie.

De uitnodiging voor het Google Maps-evenement luidt:

At this invitation-only press gathering, Brian McClendon, VP of Google Maps and Google Earth, will give you a behind-the-scenes look at Google Maps and share our vision. We`ll also demo some of the newest technology and provide a sneak peek at upcoming features that will help people get where they want to go – both physically and virtually. We hope to see you there.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu