Google gaat zich bij Gingerbread focussen op Android-interface
Redactie

Google-Nexus-OneDe volgende versie van Android krijgt de codenaam Gingerbread, zoals we allemaal wel weten. In deze nieuwe versie van Android gaat Google de aandacht meer richten op de gebruikersinterface. Toestelmakers zoals HTC en Motorola hebben dan geen reden meer om een eigen gebruikersinterface voor hun Android-toestellen te maken (althans, dat is het plan). Nu is het vaak zo, dat je bij nieuwe firmware-updates weken of soms maanden moet wachten totdat de toestelmakers de standaardversie van Android hebben aangepast voor hun eigen schil rondom Android.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Google heeft zich sinds de lancering van Android in 2008 vooral gericht op de achterkant: het besturingssysteem zelf, de kern van het systeem. Nu de basis is gelegd gaan ze de aandacht wat meer verschuiven naar de buitenkant, de gebruikersinterface. Skins en extra’s van de toestelmakers zouden door het open karakter van Android geen probleem moeten zijn, maar de praktijk wijst anders uit. Eerder kondigde Google aan dat ze iets wilden doen aan de versnippering van Android. Eén van die maatregelen is het aantal firmware-versies terug te brengen: voortaan zal er eenmaal per jaar een update uitkomen, niet elke drie maanden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.