Google faalt als gamemaker: hoofd gamedesign vertrekt

Erwin Vogelaar
9 april 2017, 18:58
2 min leestijd
Google faalt als gamemaker: hoofd gamedesign vertrekt

Noah Falstein, hoofd gamedesign bij Google, is vertrokken bij het bedrijf. De Google-games die hij wilde maken zijn er nooit van gekomen.

Lees verder na de advertentie.

Google-games komen niet van de grond

Google presenteert regelmatig grote plannen voor nieuwe projecten, maar die komen niet altijd van de grond. Vier jaar geleden werd bijvoorbeeld Noah Falstein aangenomen als hoofd gamedesign bij het bedrijf. Hier dacht hij aan grootse games te kunnen werken, maar daar bleek niet de focus van Google te liggen. De Google-games die we nu kennen zijn bijvoorbeeld de interactieve Google Doodle’s en een spelletje hier en daar voor virtual reality. Niet bepaald wat Falstein voor ogen zag.

google-games

Voordat Falstein bij Google aan de slag ging, werkte hij aan allerlei bekende games. Denk aan Indiana Jones and the Last Crusade, The Secret of Monkey Island en meer recentelijk Alan Wake. Toen Falstein bij Google ging werken, zag hij er naar uit om games te maken bij een bedrijf dat bekend staat om zijn wereldomspannende technologie. “Helaas”, schrijft hij op zijn blog, “de mogelijkheid om daadwerkelijk de grote, belangrijke games te maken waarvoor ik aangenomen werd bleef uit. Dit terwijl de markt voor games is blijven groeien in omvang, diversiteit en geografische reikwijdte. Daarom heb ik besloten om bij Google te vertrekken.”

Falstein schrijft verder hoe hij Google gaat missen, maar dat na 37 jaar als professionele gameontwikkelaar het maken van games gewoonweg in zijn bloed zit. De afgelopen jaren is hij bij Google voornamelijk bezig geweest om Tango (AR) en Daydream (VR) uit te leggen aan andere gamemakers in plaats van zelf games maken. Daarom wil hij weer aan de slag, onder andere met nieuwe technologieën in de game-industrie. “Ik ben voornamelijk enthousiast over hoe games, neurowetenschappen en VR samenkomen.” Falstein weet nog niet zeker wat hij nu gaat doen, maar hij heeft er in ieder geval zin in: “Of mijn volgende uitdaging nou in neurogaming, interactieve VR-films of een nog een geheel nieuw gebied ligt, ik sta te popelen om dit te verkennen!”

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu